Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyszínek

2008.09.26

Dagobah

Egy feltérképezetlen, köddel borítot, mocsárokkal teli bolygó a Dagobah rendszerben. Nem tartalmaz városokat vagy fejlett technológiát, de sokféle állatfaj él rajta. A vastag felhőréteg, mely körülveszi a bolygót, nem engedi hogy az érzékelők a bolygó felszinét pásztázák. Yoda Jedi Mester otthonát adja, aki kiképezte Obi-Wan Kenobi és Luke Skywalker Jediket, a halála előtt, 900 éves korában. Sok évvel ezelőtt, egy Sötét Jedi a Bpfassh-ról problémákat okozott a rendszerben mielőtt végleg megállították Dagobah bolygón, állítolag Yoda által. Egy sötét barlang Yoda háza közelében lehetne a Sötét Jedi erejének a maradványa?! Ez a barlang bizonyára segített Yodának abban, hogy leárnyékolja a jelenlétét a Császár üldözései alatt.

Luke Skywalker visszatért Dagobah-ra 5 évvel Yoda halála után, ahol a barlangban felfedezett egy kis hatósugarú adót, amit a bpfasshi Sötét Jedi hagyott a bolygón.

 

Dantooine

Egy olíva, kék és barna szinű bolygó. Nem tartalmaz fejlett technológiát vagy gyárakat, és elég távól van a legtöbb galaktikus úttól. A felszine lila szinü fűvel van borítva, és rajta találhatók a tüskés blba fák. A bolygónak 2 holdja van, és különféle élőlények othonát képezi. Primitív nomád népek vándorolnak a partok szélén, de ezek olyan kevessen vannak, hogy jelentéktelenek. 4000 évvel ezelőtt, a Jedi Mester Vodo-Siosk Baas, egy Jedi kiképző központott alapított a bolygó romjai közt, ahol képezte Exar Kun-t és a Cathar harcosokat Crado-t meg Sylvar-t. Évezredekkel később, a Lázadók egyik bázisáúl szolgált.

A Halálcsillag fedélzetén lévő kihallgatások során, Leia Organa elárulta a bázis helyszinét azért, mert már régen elhagyott volt. Az Új Köztársaság háborúja alatt Thrawn főadmirális ellen, Ackbar Admirális tervezett egy látogatást Dantooine-ra, a Farrfin és a Dolomar védőegységek kutatásai miatt. 2 évvel ezután, 50 gyaramatosító az Eol Sha-ról a bolygóra menekült, deDaala admirális AT-AT Lépegetői elpusztították őket.

 

 

Hoth

A Hoth Rendszerben lévő, jéggel boritott bolygó. Csak az egyenlítő sikjában van olyan hőmérséklet, ahol egypár élőlény élhet. A Hothi élőlények között vannak a Wampa jéglények és a Taun-Taunok. Ezen a jeges bolygón volt a Lázadók egyik bázisa, az Echo Base. Itt jelent meg Obi-Wan Kenobi szelleme Luke Skywalkernek, akit utasított, hogy a Dagobah-ra menjen és tanuljon Yoda mestertől.

 

 

Yavin IV

A Yavin bolygó negyedik holdja. A Massassik templomainak romjai a Lázadók Bázisaként szolgált. A holdat erdők borítják, ahol a magas Massassi fák találhatóak. A Dark Lord of the Sith Naga Sadow ide menekült egy Sith Lord elől, és magával hozta a követőit, a Massassiket is. Sadow itt vezette Sötét Alkémiáját és templomokat építetett a követőivel. Sadow velük kisérletezett, és létrehozott egy szörny fajt, amkiket mindenki csak úgy ismer, mint a Massassik.


Massassi templom szolgált a lázadók bázisául

Amikor a Sötét Jedi Exar Kun megérkezett a Yavin-4-re, legyőzte a Massassiket és új Sötét Oldal fókuszpontokat építetett velük, amik új templomok voltak. Amikor egy Jedi csoport legyőzte Exar-t, ő kénytelen volt bezárni magát a templom falaiba a Massassik életerejével. A többi Massassi meghalt amikor a Köztársaság elégette az erdőket. Évezredekkel később itt pusztították el a Lázadok az első Halálcsillagot. A csata alatt egy TIE pilóta, Qorl, lezuhant a holdra. Luke a Yavin negyedik holdján alapította meg az Akadémiáját, és amikor a Solo ikreket képezte ki, az ikrek találkoztak a birodalmi pilótával.


Lázadó őrszem. A háttérben Massassi templom

A piramid alakú nagy templom 2 folyó között helyezkedik el, a Woolamander Palota mellett. A hangárok a templom alatt vannak. bolygón élnek a woolamanderek, nyálkás szalamanderek, lila ugráló pókok, piranha rovarok, gyíkrákok, suttogó madarak, szőrös runyip-ek, kristály kígyok.

 

Az a hír járja, hogy Darth Vader meglátogatta Yavin 4-et, és Exar Kun szelleme átadta neki a holokronját, hogy folytassa a Sith hagyományokat.