Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikeresnek bizonyult a The Force Unleashed

2008.10.29

Kép Bár már a megjelenés előtt számítani lehetett rá, azért kellett néhány hét, mire hivatalosan is megerősítést nyert: a LucasArts új akciójátéka igencsak kelendőnek bizonyult. Az NPD adatai szerint 2008 szeptemberében az Amerikai Egyesült Államokban a The Force Unleashed XBox 360-as változatát vásárolták meg a legtöbben (610000 darabot adtak el a Microsoft platformjára), a Playstation 3-as verzió az ötödik helyig jutott (325000 eladott példánnyal), míg a 223000 darabos Nintendo Wii-értékesítés a multiplatform toplista tizedik helyéhez volt elegendő - a három konzolra összességében 1158000 darabot vettek meg az USA területén.
A kritikai fogadtatással kapcsolatban a játék producere, Haden Blackman elmondta: bár tudják, hogy a The Force Unleashed nem lett tökéletes, mégis meglepődtek az igencsak negatív szakmai kritikákon, melyek részben az általa nagyra tartott történeti szálat illették negatív jelzőkkel. A producer - a LucasArtshoz hasonlóan - arra viszont nem reagált, hogy a PC Gaming Alliance nevű szövetség elnöke, Randy Stude élesen bírálta a céget amiatt, hogy nem készült PC-s verzió. Stude elmondása szerint nagyon gyenge kifogás, hogy PC-n nem lehetett volna átadni ugyanazt a játékélményt mint konzolokon, hiszen sokmillió asztali számítógép teljesítménye múlja felül az XBox 360-at és a Playstation 3-at. S ha már lúd, akkor legyen kövér: Stude azt sem felejtette el kiemelni, hogy a LucasArts már nagyon régen nem készített igazán jó PC-s játékot, s jelenleg már csak abból él, hogy a játékfejlesztést kiadja külső cégeknek, s kizárólag a forgalmazásra összpontosít (emlékezetes, hogy éppen a The Force Unleashed megjelenése előtt néhány héttel rúgták ki a fejlesztőbrigád jelentős részét).
Hogy azért némi pozitívum is legyen a hír végén, a LucasArts bejelentette: decemberben megérkezik az első kiegészítő a játékhoz, amely többek között négy új kampánnyal és szereplővel gazdagítja majd az alapjátékot.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.