Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yoda mester

2008.09.14

Kép Yoda, a Jedi Nagytanács legidősebb, és talán legbölcsebb tagja, már eggyé vált az ERŐVEL. Fiatalabb korában sokat, rengeteget utazott, és magányos útjain világok százait kereste fel. Ennek köszönhetően nagyon sok életstílust ismert, és ekkor tanulta meg értékelni az ERŐ végtelenül sok árnyalatát. Ezek a tapasztalatai tették bölccsé, és óvatossá. Yoda végigkísérte mind Qui-gon, mind Obi-wan, mind Anakin Skywalker életét. Felismerte hatalmas erejüket, és a bennük lakozó lehetőséget, de nem értett egyet némely döntésükkel, teszem azt nem támogatta, amikor Anakin Skywalker átállt a Sötét oldalra. De ő ezt már akkor tudta, amikor a kilenc éves fiú odaállt elé, és a Jedi Nagytanács elé. . A jövője ködös volt.

Sok dolgot hajtott végre, de az igazi kihívás számára a fiatal Luke Skywalker kitanítása volt. Nagyon jól mozgott telekinetikusan térben, és időben az ERŐ segítségével, bármikor képes volt megnyitni az elméjét az ERŐ felé. Utolsó éveiben Mace Winduval kiegészülve nagy párost alakítanak, a Jedi Nagytanács mégis Yoda ellen dönt a legnagyobb kérdésben. Pedig Yoda látta.

 

Sétabotja segítségével mindig nagy távolságokat tehetett meg, hiszen a bot természetes növényi leveket tartalmaz. Sok-sok éve annak, hogy Yodának használnia kellett volna legendás fénykardját.

Kép

Miután Anakin Skywalker átállt a Sötét oldalra, letelepedett a Dagobah rendszerbe. Ez a hely kiváló búvóhelyül szolgál a Birodalom sötét uralma idején. Ebben az időszakban főleg meditációval teltek napjai, így még közelebb jutott az ERŐ végleges megismeréséhez, amit sosem fog elérni, hiszen mit mondta az ERŐT senki sem tudja véglegesen kiismerni. Yoda otthona is a természettel való együvé tartozását fejezte ki. A kis zugban egy fia technikai berendezést nem találunk, míg a Coruscanton ezeknek tömkelegében élt. Az összes bútort saját kezűleg készítette. Ő yarummagokból készült teát ivott, és különböző magokat, kérgeket evett, mint például gallamagokat, vagy egy solihfa kérgét. Kedvenc csemegéje a gombaspóra volt. Utolsó nagy erőhasználata, amikor kiemelte Luke Skywalker X-Wing-jét Dagobah mocsarából. Yoda mielőtt eggyé vált volna az ERŐVEL, átadta Luke-nak a jedi lovagok ősi hagyományait, mert akkoriban Luke volt a Galaxis egyetlen reménye. Yoda mester közel 900 évesen, békében halt meg, és nyugodtan elmondhatja magáról, hogy példaképet állított az Univerzumnak.