Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Palpatine császár / Darth Sidious

2008.09.26

Őfelsége Palpatine Császár élete és dicsőséges uralkodása mindörökre bentmarad a Galaxis krónikájának legfontosabb helyén. Darth Sidious a Naboo szenátorának, Palpatine-nek atitkos énje. Már a Régi Köztársaság idején hamar felismerte, hogy az haldoklik, így a legfelsőbb szenátus már nem képes fenntartani a békét és a rendet. Tanulmányozni kezdte a titokzatos Sith irásokat és kultúrát. Palpatine erős volt az Erőben, de mint a régi Sithek, ő is hatalmat akart minden fölött, mert tudta, hogy csak így mentheti meg a galaxist a káosz és a véget nem érő háborúk borzalmaitól. Titokban egy zabrakot kezdett oktatni a Sith tudományokra, aki később Darth Maul néven válik ismertté.

 

Egy kiváló taktikai húzással, a neimoidiai Kereskedelmi Föderációval szövetkezve, szülőbolygója, a Naboo felett létrehozott blokáddal egy speciális konfliktust robbantott ki a velejéig rodthadt büroktarikus szenátusban. Mint Szenátor védelmet, szabadságot és igazságot kért a bolygójáért, de Sidious-ként parancsot adott ki Naboo megtámadására és Amidala királynő elfogására.

 

Amikor Amidala királynő megszökött, elküldte kíváló tanítványát Lord Mault a keresésére, de a körülmények szerencsétlen összjátéka miatt Maulnak nem sikerült teljesíteni küldetését, mert a Királynő Coruscantra menekült. Ám Palpatine meggyőzte Amidalát, hogy ideje lecserélni a gyengekezű Valorum őkancellárt, és Naboo szenátoraként élvezett előnyöket felhasználva elérte, hogy megválasszák mint új főkancellárt.


Ezzel kezdődött a galaxis aranykora.

 

 

 

A két alávaló Jedi az Naboora visszatérve egy hatalmas kardpárbaj után, (ahol kettő az egy ellen harcolt) életét vette a fiatal Sithnek, aki végtelen szeretettel és tisztelettel bánt mesterével. Palpatine saját gyermekének tekintette Lord Maul -t és halála mélységes fájdalommal töltötte el.

Maul halála után Palpatine figyelemmel kísérte Anakin Skywalker életét, aki a Klón Háborúk hősévé vált. Obi-Wan Kenobi tapasztalatlan oktatása alatt Sidious fokozatosan meggyőzte Anakint a Sötét Oldal hatalmának nagyszerüségéről, és emellett - látván, hogy nincs más út a tökéletes rendteremtéshez - egy alkalmas pillanatban kikiáltotta magát a Galaxis Császárának, amelyet a nép egyöntetűen kitörő örömmel fogadott.

 

Őfelsége arcát a felkelők okozta gond ráncai borítják

Hamarosan, "új rendje" megalapítása után megígérte Anakinnak, hogy a Birodalmi flotta parancsnoka lesz. Anakin "mestere" Obi Van Kenobival folytatott harcban életveszélyesen megsérül és csak a Császár mentőakciójának köszönhetően marad életben. Sajnos sebesülése olyan nagy mértékű volt, hogy csak egy speciális kiborg testtel tudta tovább folytatni szolgálatát. Nem sokkal ezután Palpatine Anakin Skywalker-t Sith Lovaggá üti és a Darth Vader nevet adományozza neki. A két Sith Lord megkezdi hősies harcát a felforgató Jedik ellen és végül - nem lévén más alternatíva - kénytelenek őket elpusztítani.


P
alpatine-nak hatalmas hadserege volt, két Halálcsillagot épített és üzembe helyezett egy klóngyárat is a Byss bolygón. Milliók alkották a hadseregét, különböző rohamosztagosok, Sötét Jedik, Darth Vader és egy remek harcos, Mara Jade (Palpatine keze). Személyes védelmét a Birodalom legkiválóbb harcosaiból álló elit Császári Testőrség alkotta, amely fanatikus hűséggel adózott egyetlen uruk elött.

 

 

Palpatine megparancsolta Vadernek, hogy hozza el fiát, Luke Skywalkert, hogy meggyőzze az ifjút, a Sötét Oldal hatalmáról, de Luke életét sajnos már túlságosan a Világos Oldal befolyásolta. Az Endori csata alatt Palpatine-nek majdnem sikerült áttérítenie a fiút, de Vader a Világos Oldal mételye által megbabonázva aljas orgyilkosságot követett el mindnyájunk jótevője ellen.
Ezzel vehette kezdetét
a Mon Mothma és a Lázadók rémuralma, mely nyomában totális káosz és anarchia uralkodott el a galaxisban.

 

A Császár halála után, felbukkantak a klónok a Byss bolygóról. A tudata minden egyes klónba bekerült, és végre sikerült áttérítenie Luke-ot a Sötét Oldalra, de ez volt a végzete, mert a Skywalker családban tomboló elfajzásnak köszönhetően Luke elpusztította a klónokat és Palpatine zászlóshajóját is.

 

Senki sem tudja, hány klónja volt Palpatine-nek, de ameddig képes tovább élni a klónokban, Palpatine és az általa létrehozott dicső Birodalom, a remény a szabadságra örökké fog élni...