Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Klónok háborúja - A film

2008.09.04

A Star Wars: A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars) egy 2008-as amerikai számítógép-animációs science fiction film. Ez az első Star Wars-film a 2005-ös A Sith-ek bosszúja óta, amely moziforgalmazásba kerül, s egyben az első animációs is. Az észak-amerikai terjesztésért a Warner Bros. felel, vagyis első ízben fordul elő, hogy nem a 20th Century Fox mutat be egy Csillagok háborúja-produkciót. A film világpremierje 2008. augusztus 10-én lesz a houstoni űrközpontban, a mozikba pedig öt nappal később kerül az Egyesült Államokban és Kanadában, míg Magyarországon 2008. szeptember 18-án mutatja be (magyar felirattal) az InterCom.

Kép

Történet 

A klónok háborúja cselekménye a Star Wars II. rész: A klónok támadása és a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja eseményei között zajlik. Dúl a klónháború a Független Rendszerek Konföderációja és a Galaktikus Köztársaság között. Mikor Jabba a Hutt fiát, Rotta a Huttot elrabolja egy csapat szakadár, Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi külön utakon indul a válaszok keresésére: hová vitték Rotta a Huttot és ki irányítja a rejtélyes szakadár csoportot? Yoda Anakin mellé adja Ahsoka Tanót tanítványként, míg Dooku gróf beveti csatlósait, köztük Asajj Ventresst és Grievous tábornokot, hogy ámokfutásukkal gyengítsék a Köztársaságot, s háromfrontos háborút szítsanak a Galaktikus Köztársaság, a Független Rendszerek és a Huttok között.

 

Szereplők 

Szereplő Eredeti hang
Anakin Skywalker Matt Lanter
Obi-Wan Kenobi James Arnold Taylor
Ahsoka Tano Ashley Drane
Yoda Tom Kane
Dooku gróf Dooku / Darth Tyranus Christopher Lee
Mace Windu Samuel L. Jackson
Asajj Ventress Nika Futterman
Rex kapitány
Cody parancsnok
klónkatonák
Dee Bradley Baker
Padmé Amidala Catherine Taber
C-3PO Anthony Daniels
Palpatine főkancellár / Darth Sidious Ian Abercrombie
Grievous tábornok
rohamdroidok
Matthew Wood
Jar Jar Binks Jowls Robb

 

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Háttér 

A film bevezetőként szolgál egy hetente jelentkező animációs televíziós sorozathoz, amely ugyanezen címet fogja viselni. Az egész estés film koncepciója akkor öltött fel George Lucasban, mikor a sorozat néhány epizódját a nagyvásznon nézte végig: „Ez annyira csodás, miért nem csinálunk a stábbal egy mozifilmet?” – vetette fel a Star Wars-univerzum atyja. A film számítógéppel alkotott animációs megjelenése az animékre emlékeztető, s néhány színész az eredeti, élő szereplős produkciókból itt is közreműködik hangjával, így Anthony Daniels, Matthew Wood, Christopher Lee és Samuel L. Jackson. Nick Jameson, aki Palpatine / Darth Sidius hangját szolgáltatta a korábbi Star Wars-rajzfilmsorozatban és több videojátékban, ezúttal nem tér vissza, ahogy Hayden Christensen és Ewan McGregor sem.

 

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Videók:

 

 

A mappában található képek előnézete A Klónok háborúja - A film